Agiva stelt nieuw weegsysteem voor

Agiva Technics maakt weegsystemen aan boord voor vrachtwagens en schuifzeilen voor kippers en containers. Met de LANX EVO App kan de chauffeur alle gewichten (netto, bruto en asgewichten) op zijn smartphone aflezen binnen of buiten de vrachtwagencabine. Naast het gewicht kan hij ook de bandenspanning en –temperatuur lezen. Nieuw bij Agiva is een weegsysteem met rekstrookjes voor volledig bladgeveerde voertuigen, drie- en vierassers. Het bedrijf uit Maldegem zet sterk in op nieuwe technologieën om elk type vrachtwagen te kunnen wegen. Naast draadloze sensoren met ingebouwde batterij kunnen nu ook hoogprecisie rekstrookjes geïntegreerd worden in een weegsysteem om de asbelasting te bepalen. Agiva is exclusief verdeler voor België van Marcolis schuifzeilen en werkt nauw samen met de constructeurs van kippers en containers. “Hierdoor is de opbouw perfect afgestemd op het automatisch schuifzeil”, zegt Iwein De Lille. “Een Agiva schuifzeil kan gemonteerd worden zonder aanpassingen aan de carrosserie. Leeg met gesloten bache rijden, kan tot 8% brandstof besparen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo