Gemeente Asse koopt eerste Scania op CNG

De laatste Scania die gemeente Asse aankocht wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of CNG. Een oplossing waarover Jan Bruyland, verantwoordelijke voor openbare werken van de gemeente, zeer tevreden is. De gemeente Asse, ten noordwesten van Brussel, beschikt over een wagenpark van zeven voertuigen, die ongeveer vijftien jaar in dienst blijven en jaarlijks ongeveer 30.000 km afleggen. De nieuwe Scania P340 is het eerste voertuig dat door aardgas wordt aangedreven. Jan Bruyland zorgt voor de nodige toelichting: “Deze beslissing kadert perfect in de huidige tijdsgeest, waarbij de overheden in ons land het goede voorbeeld willen geven op het vlak van ecologie.” De Scania P340 met CP14-cabine beschikt is uitgerust met een derde gestuurde naloopas, integrale pneumatische ophanging en een 100% automatische Allison-versnellingsbak met retarder. Het voertuig beschikt eveneens over een automatisch asweegsysteem. Het voertuig zal onder meer worden ingezet voor het vervoer van containers in het kader van de openbare werken. Het voertuig werd geleverd vanuit de vestiging van Scania in Neder-Over-Heembeek. Voor het onderhoud kan Jan Bruyland kiezen tussen deze vestiging of de vestiging in Ninove. Voor de nieuwe P340 werd een onderhoudscontract afgesloten. Jan Bruyland legt uit waarom: “Scania is zeer aanwezig. De concessiehouder zal zich bezighouden met het onderhoud, terwijl Scania Driver Services zich heeft toegelegd op een opleiding ecodriving voor de chauffeurs. Scania zal de prestaties van het voertuig nauwgezet opvolgen en op basis van regelmatige rapporten zullen we in staat zijn om het gebruik te optimaliseren. Daar bovenop zijn we uitermate tevreden over de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de veiligheid van dit voertuig.”  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo