Jungheinrich twee keer genomineerd voor de Heftruck van het Jaar

Jungheinrich heeft nominaties in twee verschillende categorieën voor de Heftruck van het Jaar in de wacht gesleept: ‘Magazijntrucks’ en ‘Specials’. Een jury van 25 internationale journalisten zal de winnaars van de wedstrijd aanduiden waarna het resultaat op 9 mei in München wordt bekendgemaakt. Jungheinrich is dus in twee categorieën weerhouden. In de eerste categorie, die van de magazijntrucks, stelt Jungheinrich zijn EMD 115i voor, de eerste heftruck die speciaal rond een uiterst compacte lithium-ion-accu is ontworpen. Doordat die accu zo klein is, kan een heftruck worden gemaakt die veel korter en dus wendbaarder is dan de conventionele vorkliften. Bovendien kan hij dankzij zijn mast twee pallets bovenop elkaar vervoeren. Daarnaast is Jungheinrich ook genomineerd in de categorie ‘Specials’ en wel met zijn ‘Indoor positioning’-software. Hiermee kunnen de posities van de heftrucks en van de magazijntrucks doorlopend aan de vlootbeheersoftware worden doorgegeven. Op die manier kunnen dan uiteenlopende rapporten en bewegingsanalyses worden opgemaakt. De techniek maakt gebruik van smartphones die in de heftrucks of magazijntrucks worden gelegd en die in contact staan met beacons in het magazijn. De Indoor Positioning-software is een nieuw onderdeel van het vlootbeheerpakket ISM Online.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo