Contargo boekt groei van 30% in Noord-Frankrijk

Eind 1996 realiseerde CCS, sinds 2004 Contargo, de eerste containerterminal in de haven van Prouvy en startte een binnen-vaartdienst voor containervervoer tussen Noord-Frankrijk en de haven van Antwerpen.  Sinds vorig jaar zet Contargo op deze verbinding 7 binnenschepen in die wekelijks 850 TEU vervoeren tussen de havens in Valenciennes en de zeehavens van Duinkerke tot Rotterdam. Een vierde van de verladers in Valenciennes maakt regelmatig gebruik van gecombineerd binnenvaartvervoer voor hun importen en exporten. Via de Escaut Valenciennes Container Terminal worden inmiddels meer dan 50 laad- en lospunten bediend. In 2016 vervoerde Contargo North France 31% meer TEU op deze route dan in 2015 – een nieuw record. De container-overslag op de Escaut Valenciennes Container Terminal steeg in 2016 met 28% ten opzichte van 2015. De terminal ligt al drie jaar voor op de geplande ontwikkeling. Hij staat in de top vijf van Franse binnenhavens die zich toeleggen op het containervervoer per binnenschip van en naar de zeehavens en is de grootste container-terminal in de regio.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo