Domus Logistics automatiseert nieuw distributiecentrum voor CASA in Olen

Domus Logistics, het logistieke zusterbedrijf van CASA International, baat al sinds geruime tijd een distributiecentrum (DC) uit in Heultje bij Westerlo. Vanuit dit logistiek centrum rijden jaarlijks duizenden vrachtwagens naar 520 CASA-winkels in 8 Europese landen. Omdat het DC in Heultje zijn capaciteitslimiet bereikt heeft en een uitbreiding door plaatsgebrek niet mogelijk is, komt er een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum in Olen. Door de bouw van het nieuwe DC zal Domus Logistics jaarlijks tot 5.000 vrachtritten uitsparen. De activiteiten van vijf externe partners van het bedrijf zullen immers ook geïntegreerd worden in het nieuwe distributiecentrum. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor de verkeersdruk in de regio. Egemin Automation gaat in het nieuwe DC een E’gv®-systeem installeren dat een belangrijk deel van het intern transport en de opslag van pallets met de CASA-producten moet automatiseren. Het nieuwe distributiecentrum, gelegen langs de E313 in Olen, heeft een oppervlakte van 50.000 m² en biedt plaats aan 65.000 pallets. De investering van het volledige project bedraagt 35 miljoen € en zal in het voorjaar van 2017 operationeel worden. Foto: © Cosimco

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo