Haven van Brussel verbreekt containerrecord

De resultaten van de waterwegtrafiek voor 2016 in de haven van Brussel zijn zeer bemoedigend voor de havenactiviteit, aangezien de eigen trafieken met bijna 3 % toenemen t.o.v. 2015.  De eigen trafiek in Brussel stijgt met 2,7 % tot bijna 4,5 miljoen ton, dankzij de sterke toename van de bouwmaterialen en de olieproducten. De globale trafiek tekent echter een lichte daling op, veroorzaakt door de sterke afname van de transittrafiek. Nederland blijft de belangrijkste handelspartner van de haven van Brussel, met op zich alleen al meer dan 60 % van de trafiek. België vertegenwoordigt daarbij iets meer dan 30 %. De containertrafiek van TTB steeg met meer dan 50 % en bereikt een nieuw absoluut record (29.895 TEU) voor het tweede jaar op rij. De palettentrafiek tekent op zijn beurt een lichte daling op, met iets meer dan 15.000 ton getransporteerde goederen in 2016.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo