De Kempense intercommunale IOK won de prijs van Truck-Fleet Owner of the Year 2017 tijdens de Transport & Logistics Awards. Havi Logistics (Olen) en Duma-Rent (Kortrijk) eindigden als tweede en als derde. Veel industriële en commerciële bedrijven en firma’ s in openbare diensten gebruiken vrachtwagenvloten voor hun activiteiten. De kwaliteit van het beheer van die vloten die transporten voor eigen rekening uitvoeren, mocht ook wel in de kijker geplaatst worden. Dat gebeurt sinds 2002 met de prijs van de Truck Fleet Owner of the Year, georganiseerd door TRANSPORTMEDIA met de steun van DAF Trucks. Resultaat 2017 1        IOK 2        Havi Logistics 3        Duma Rent De winnaar in het kort IOK Afvalbeheer zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling in 29 Kempense gemeenten. Die intercommunale moet zich uiteraard houden aan de regels die haar semioverheidsstatuut met zich meebrengt (zo is ze voor al haar aankopen verplicht een openbare aanbesteding uit te schrijven). Toch slaagt ze erin haar kostenparameters perfect te beheersen en de efficiëntie van haar wagenpark te vergroten, wat uiteindelijk ook de bevolking ten goede komt, aangezien die van betere diensten geniet. We kunnen bijvoorbeeld de digitalisering van alle ophaalroutes vermelden (er is geen enkele software op de markt voor deze specifieke tak van de transportsector), waarmee de rit van een voertuig in real time zou kunnen worden aangepast wanneer een buurtbewoner bijvoorbeeld laat weten dat zijn container niet werd geleegd. Ook wat de voortgezette opleiding van chauffeurs betreft, onderscheidt IOK zich door zijn vergevorderde professionalisme.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo