Maxime Prévot wil het Viapass-netwerk in Wallonië uitbreiden

Zondag was Maxime Prévot, Waals Minister voor Openbare Werken, te gast bij het RTBF-programma ‘A votre avis’. Tijdens deze uitzending kondigde hij aan dat hij bij de Waalse regering een voorstel zal indienen om het tolwegennetwerk voor de kilometerheffing uit te breiden. Op die manier wil de minister het uitwijkverkeer een halt toeroepen. Elke regio is bevoegd om het ‘Viapass’-netwerk twee keer per jaar aan te passen. Viapass treedt hierbij op als coördinator, maar de regio’s zijn niet verplicht om eventuele aanpassingen op elkaar af te stemmen. De uitspraken van Prévot zijn bij UPTR in het verkeerde keelgat geschoten. De beroepsorganisatie heeft het over economisch autisme en eist uitleg van Waals Minister-President Paul Magnette. UPTR zal er Magnette aan herinneren dat het Waalse tolwegennetwerk reeds uit 5,6% regionale wegen bestaat, terwijl dit in Vlaanderen slechts 3,55% is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo