De Waalse regering voegt 33 km aan het net met ‘kilometerheffing’ toe

Op voorstel van minister Maxime Prévot en na een evaluatie van de verschuivingen van het verkeer na 1 april 2016, heeft de Waalse regering beslist twee trajectgedeeltes toe te voegen aan het netwerk waarop kilometerheffing van toepassing is. “Over het algemeen zien we niet echt grote verschuivingen van het truckverkeer van het net waarop taks wordt geheven naar secundaire of niet-betalende wegen”, verklaarde de minister. Toch zijn twee stukken weg waarop een toename van het vrachtwagenverkeer van 1 tot 3,5% is vastgesteld, aan het belastbare wegennet toegevoegd. – het gedeelte van de N243 (Chaumont-Gistoux) tussen de N25 en de N29, dat goed is voor 13 km; – het gedeelte van de N29 tussen de E411 (Perwijs) en Vlaanderen ten noorden van Jodoigne, dat 20 km beslaat. Nog drie andere zones worden als ‘bijzonder gevoelig’ beschouwd. Ze worden nu verder geanalyseerd maar op dit ogenblik vindt minister Prévot het toevoegen ervan aan het belastbare net ‘een goed idee dat er toch geen is’: – Pepinster en Theux, – de agglomeratie Luik – de zone tussen Lessines, Edingen en Soignies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo