FedEx introduceert elektrische Nissan e-NV200 bestelwagens in België

FedEx Express, die momenteel 150 voertuigen in België heeft, kondigt de introductie aan van vijf emissievrije Nissan e-NV200 bestelwagens voor het ophalen en afleveren van zendingen in de regio’s Gent, Brussel en Antwerpen.  Voor Erik Uljee, de onlangs aangestelde Vice President Ground Operations Benelux van FedEx Express, maakt de introductie van deze volledig elektrische bestelwagens in België deel uit van een grotere missie om de ecologische voetafdruk op lokaal niveau te verminderen : “FedEx wil echt een verschil maken in het vormgeven van de toekomst. Het is één van onze belangrijkste prioriteiten om brandstofverbruik te verminderen door het optimaliseren van routes. We zetten de voertuigen in op basis van het laadvolume en de lengte van de route – en plannen bijkomend de kortste routes. We passen onze logistieke expertise ook toe om het aantal kilometers te verminderen van bestelwagens met minder dan de optimale belading. Omdat grote steden als Antwerpen, Gent en Brussel vaak te maken hebben met ‘last-mile’ leveringen, vormen ze bij uitstek een perfect gebied voor de Nissan e-NV200 bestelwagens.” “Daarnaast helpen de Nissan e-NV200 bestelwagens niet alleen de CO2-uitstoot te verminderen, ze zijn ook stiller – en geluidsoverlast is over het algemeen een groot probleem in de stedelijke gebieden,” zei Patrick Roedolf, Senior Manager Operations, Clearance & Brokerage Benelux van FedEx Express.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo