MAN Truck & Bus start in mei met de verkoop van de TGE in ons land

Vanaf begin maart start MAN Truck & Bus officieel met de verkoop van de nieuwe TGE in de eerste focuslanden (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland). In België daarentegen gaat de verkoop van start in de maand mei waarbij de eerste voertuigleveringen verwacht worden vanaf september. Naast de gesloten bestelwagen biedt de MAN TGE nu nog meer carrosserietypes, waaronder nieuwe chassis met enkele en dubbele cabines. “De reacties op de nieuwe TGE voldeden volledig aan onze verwachtingen en overtroffen ze zelfs. Niet lang na IAA hadden we al meer dan 1000 verkoopinlichtingen geregistreerd. Vooral langetermijnklanten van MAN zijn enthousiast over het voertuig en kijken ernaar uit om alles voortaan bij een enkele bron te kunnen kopen“, aldus Dennis Affeld, Senior Vicepresident Sales Van bij MAN Truck & Bus. In de toekomst zullen de klanten ook kunnen kiezen uit twee wielbases, drie dakhoogten en drie lengten voor hun voertuig. Afhankelijk van de bestelwagenconfiguratie krijg je zo een laadcapaciteit van maximaal 18,4 kubieke meter. Naargelang van het toelaatbare totaalgewicht heb je de keuze tussen voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving, naar keuze te combineren met een manuele transmissie met zes versnellingen of een volautomatische transmissie met acht versnellingen. Met een capaciteit van 1968 cm3 staan de dieselmotoren garant voor optimale efficiëntie; ze zijn verkrijgbaar in vier versies: 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk. Diverse nieuwe veiligheids- en comfortfuncties van de nieuwe MAN TGE beschermen de inzittenden en ondersteunen de bestuurder. Zo zijn er speciaal een groot aantal rijhulpsystemen geïntroduceerd: EBA (Emergency Brake Assist) wordt standaard voorzien, Adaptive Cruise Control is een optie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo