UIC/EUR-palletten maken geen deel meer uit van EPAL-pool

Minder dan twee jaar nadat de palletten van UIC/EUR werden opgenomen in de pool van EPAL, heeft ditzelfde EPAL beslist om deze overeenkomst te beëindigen. Deze beslissing is het gevolg van de talrijke vervalsingen en tekortkomingen op het vlak van kwaliteit. EPAL is bovendien van oordeel dat er te weinig actie werd ondernomen in de strijd tegen de invoer van vervalste palletten naar Europa. Volgens EPAL circuleren er momenteel 4 miljoen vervalste UIC/EUR-palletten op de markt. Deze palletten zijn afkomstig uit Oekraïne, terwijl de Internationale Spoorwegunie (UIC) niets heeft ondernomen om de kwaliteit en de veiligheid van de UIC/EUR-palletten te garanderen. Het aanbod van EPAL om het probleem zelf op te lossen, werd bovendien geweigerd door de UIC.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo