10 Scania’s voor De Coster Dominique

Tien nieuwe vrachtwagens voor een bedrijf actief in de bouw, dat zien we niet al te vaak. De Coster Dominique (Houthalen) koos voor tien Scania G410 LA 6×4, aangekocht bij Buga in Hasselt en voorzien van nieuwe AJK opleggers. De Coster Dominique is actief in grond-, afbraak- en funderingswerken en recyclage over heel België. “We merken dat de vraag steeds groter wordt. De tien Scania’s zijn dan ook een klein gokje”, lacht Dominique De Coster, zaakvoerder. De Coster Dominique had al 5 Scania G400 in 2014 gekocht en was er tevreden over. “Zowel over de prijs, de zuinigheid als de kwaliteit. Andere merken hebben al zo vaak in de garage gestaan dat ze de weg ernaartoe zelfs zonder chauffeur zouden kunnen afleggen. Maar die Scania’s hebben, buiten het reguliere onderhoud, nog nooit een garage van binnen gezien. Daar komt helemaal niets aan. Die vijf modellen hebben het pad geëffend voor deze grote aankoop.” De stap naar de nieuwe G410 betekent ook de overstap naar een SCR-Only motor. “De trekker is niet alleen lichter, maar verbruikt ook tot 2 liter minder dan voorheen. Per kilometer valt de prijs dus een stuk voordeliger uit”, zegt Peter Bens (bestuurder van Buga). De nieuwe Scania’s vullen de bestaande vloot van zo’n 250 voertuigen (waaronder 40 vrachtwagens) aan. Ze zullen door De Coster Dominique worden uitgerust met een weeg- en track&trace systeem.

Buga bestuurder Guy Bens (L) overhandigt de sleutels van de tien nieuwe Scania’s aan Dominique De Coster. Rechts staat Gunter Jansen van AJK.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo