Ewald Raben houdt een pleidooi voor ecocombi’s

Ewald Raben, de CEO van de gelijknamige Nederlandse logistieker, heeft zich ondubbelzinnig geuit als voorstander van een universele invoering van ecocombi’s in Europa. Hij deed dit in het kader van een Duitse Dag van de logistiek. Ewald Raben betreurde dat de ecocombi’s voorlopig nog maar in een beperkt aantal landen mogen worden gebruikt. Hij vroeg dan ook dat er op Europees niveau naar een oplossing voor de wegcombinaties van 25.25 m wordt gezocht. En daar waar de ecocombi’s wel zijn toegelaten (zoals in Duitsland), vindt hij het jammer dat het huidige wetgevingskader vaak niet toelaat om de laatste kilometers te overlappen aangezien slechts bepaalde wegen voor ecocombi’s zijn opengesteld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo