Jadauto-diefstalbeveiliging: de OBD-stekker neutraliseren

De meermaals bekroonde Jadauto-diefstalbeveiliging neutraliseert de OBD-stekker van de voertuigen en kan zo de herprogrammering door dieven voorkomen. De diefstalbeveiliging is een oplossing voor de zogenaamde “mousejacking” – het stelen van wagens via het hacken van de boordcomputer. Hierbij worden de beveiligingssystemen van het voertuig met elektronische en informaticatechnieken door elkaar gehaald. De ontwikkeling van die technieken verloopt parallel met de informatisering van de wagens. Frederic Dubois, Managing Director van Jadauto Design in Lasne, vertelt: “Het interessante aan onze oplossing is dat ze niet intrusief is. Het gaat om een mechanische oplossing die geen enkel montage in het voertuig vereist (geen geolocatie, geen draaggolfstoring… ). We voeren dan ook maar één enkele ingreep uit, op de OBD-diagnosestekker, om communicatie ervan onmogelijke te maken (door het omkeren van de verbindingen). Vervolgens kunnen we met een Jadauto-adapter opnieuw een verbinding tot stand brengen met een diagnoseapparaat voor de vakmensen uit de automobielsector. Het systeem is compatibel met alle merken en is ongevoelig voor gsm-zenders. Afhankelijk van het model duurt een ingreep 30 minuten tot een uur. De diefstalbeveiliging is van Franse origine (Jadauto) en maakt deel uit van een samenwerking met Frederic Dubois, die instaat voor de communicatie en ontwikkeling in België, Luxemburg, Engeland, Italië en Nederland: “Wij willen het product op Europees niveau aanbieden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo