TLV maakt werk van online aangifte van misdrijven

Transport en Logistiek Vlaanderen heeft van de Minister van Binnenlandse Zakende toezegging gekregen dat het online melden van bepaalde transport gerelateerde misdrijven vanaf de tweede helft van 2017 mogelijk zal zijn. Volgens TLV is het bestaand platform van Police-on-web een geschikte basis. In eerste instantie verwacht TLV dat brandstofdiefstal en zeilsnijden het eenvoudigst zijn om snel online te kunnen melden. “Deze misdrijven worden nu vaak niet aangegeven of gemeld, zodat de statistieken rond transportcriminaliteit een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Bij diefstal van voertuigen, voertuigonderdelen en lading zal de aangifte wel nog bij de politie moeten gebeuren. Het gaat namelijk vaak om identificeerbare goederen die in detail in een PV omschreven moeten worden. Ook kan een sporenonderzoek door de politie hier nog nuttig zijn.”, aldus TLV.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo