Federale wegpolitie betrapt 25% tacho-fraudeurs

Vandaag vond een grootscheepse controle van de federale wegpolitie op wegvervoer plaats. Bij 25% van de gecontroleerde trucks was er sprake van fraude met de tachograaf, de rij-en rusttijden en/of de SCR. Deze actie gebeurde in samenwerking met buitenlandse experts uit West- en Oost-Europa. De federale wegpolitie betrapte zes vrachtwagens die rondreden met een systeem om de tachograaf te onderbreken. Drie andere vrachtwagens reden rond met een AdBlue Emulator die de motor laat functioneren zonder AdBlue zonder dat het OBD2 diagnosesysteem opmerkt dat er met de schadelijke uitlaatgassen geknoeid wordt.

“We zouden niet alleen de zware vrachtwagens moeten controleren maar ook de lichtere en de bestelwagens. Helaas zijn die niet uitgerust met een tachograaf. Dat is een probleem dat op Europees vlak moet aangepakt worden”, zei staatssecretaris Philippe De Backer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo