Tanktransport Peeters sensibiliseert rond dode hoek

Tanktransport Peeters en het gemeentebestuur van Arendonk slaan de handen in elkaar en organiseren een sensibiliseringsactie rond dode hoek voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Tussen 3 mei en 8 juni krijgen 300 kinderen uit 4 Arendonkse scholen les over de specifieke gevaren van de dode hoek. Eerst in de klas, daarna ook op het terrein zelf. “Als transporteur nemen wij alle maatregelen die binnen ons bereik liggen om dode hoek ongevallen te vermijden. Van de verplichte dode hoek spiegels tot extra opleidingen voor onze chauffeurs en een speciaal ingerichte spiegelafstelplaats op het bedrijfsterrein. Daarenboven zijn onze vrachtwagens uitgerust met een ‘dode hoek detectie’ die de chauffeur assisteert bij het detecteren van objecten in de dode hoek. Dat neemt niet weg dat er rond zo’n groot voertuig plaatsen blijven die niet zichtbaar zijn voor de chauffeur. Het is mede onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om fietsende kinderen zich daarvan bewust te laten worden”, aldus Jef Peeters, zaakvoerder van Tanktransport Peeters. “Om die reden dragen wij graag ons steentje bij.” Een aantal tips die de kinderen alvast zullen meekrijgen

  • Fiets nooit rechts naast een vrachtwagen, zelfs niet als er een fietspad of een fietssuggestiestrook voorzien is.
  • Blijf 3 meter achter de vrachtwagen.
  • Blijf steeds 3 meter verwijderd van de cabine en probeer oogcontact te maken met de chauffeur.
  • Als je door omstandigheden toch in de dode hoek belandt, stap dan af en ga op de stoep of in de berm staan.
  • Zorg dat je steeds goed zichtbaar bent via fietsverlichting, fluokledij en je aandacht bij het verkeer houdt.
  • Geef voorrang aan je eigen veiligheid: wees dubbel voorzichtig tov vrachtwagens in bochten, aan kruispunten en op rotondes.

Kortom: ga nooit langs een vrachtwagen fietsen, maar blijf er altijd achter. Zo loop je nooit het risico om in de dode hoek terecht te komen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo