Toll4Europe kondigt interoperabele OBU voor heel Europa aan

De nieuwe joint-venture Toll4Europe zal vanaf 2018 een nieuwe box voor het afrekenen van tol door heel Europa.

De aandeelhouders van Toll4Europe zijn T-Systems International GmbH (55 %), Daimler AG (30 %) en DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG (15 %). De JV zal Europese Elektronische Tolservices (EETS) ontwikkelen en leveren via lokale service providers. De feitelijke introductie van een uniforme tolbox voor alle Europese tolsystemen staat voor 2018 gepland. Aanvankelijk zal de box België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen gaan bestrijken, waarna volgens plan ook Italië, Portugal, Spanje en Hongarije hetzij direct, hetzij spoedig zullen worden geïntegreerd. Doel is om op middellange termijn alle huidige en toekomstige tolheffingen voor wegen, tunnels en bruggen in één en hetzelfde toestel onder te brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo