Nieuwe Scania S730 krijgt… SCANIA nummerplaat

Scania-dealer Buga Westerlo leverde twaalf nieuwe trekkers aan transportbedrijf PWT Thermo in Laakdal, geleid door Peter Wouters en Griet Van Dingenen. De twee bedrijfsleiders hebben nu 30 chauffeurs in dienst en Peter zit nog vier dagen per week zelf achter het stuur van zijn rijdend kantoor, een Scania S 730. Griet houdt zich vooral met de administratie bezig en kruipt af en toe zelf nog eens achter het stuur. PWT doet heel veel koeltransport en is met PWT Cargo nu ook gestart met opleggers met walking floor. De passie van peter voor Scania spat van het scherm op de Facebookpagina van PWT. Onmiddellijk valt op dat het wagenpark – ook al zijn het bijna uitsluitend Scania’s – er heel verschillend uitziet. Ook de kleur kunnen de chauffeurs zelf kiezen. “Als een chauffeur graag een zwarte wagen wil, krijgt hij die”, zegt Peter. “Een echte chauffeur rijdt met een Scania”, zegt Griet. “Heel wat chauffeurs komen daarvoor naar ons bedrijf. We hebben dan ook geen chauffeurstekort.” Gepersonaliseerde nummerplaat “Zelden hebben we bij een bestelling van meerdere voertuigen zo’n diversificatie”, zegt Frank Lurquin van Scania Buga. “Zo kozen zeven chauffeurs nog voor de old school Scania Streamline: zes daarvan met de zescilinder-in-lijn – de R 450 zonder EGR, één chauffeur rijdt met een V8 – de R 520. Vier andere chauffeurs kozen voor de New Generation Scania S en R, telkens uitgerust met de nieuwe zescilinder SCR-only van 500 pk. Voor zichzelf bestelde Peter een S 730 met gepersonaliseerde nummerplaat SCANIA. Acht van de twaalf trekkers hebben een derde as. Voor een koeloplegger is dat belangrijk voor een goede gewichtsverdeling over de assen bij deellading.” Peter Wouters hecht veel belang aan het verbruik en de veiligheid. Zo hebben alle nieuwe wagens een dodehoekcamera. “Het valt op dat de nieuwe R en S heel goed scoren op het vlak van het verbruik”, zegt hij. “Ik vraag de chauffeurs om op de autoweg 85 kilometer per uur te rijden. Dat is veiliger – ze hoeven niet in te halen – en het scheelt veel in verbruik.” Niet enkel de baas, ook de chauffeurs hechten veel belang aan hun voertuig. “Ze onderhouden die goed”, zegt Peter. “Je mag hier komen kijken naar een Scania die zes jaar oud is. De chauffeur wast die met de hand en hij ziet er zo goed als nieuw uit. Soms krijgen we ook spontaan biedingen op onze wagens en af en toe doen we ze dan weg en vervangen we ze door een nieuwe. Dankzij de inzet van mijn gemotiveerde – uitsluitend Belgische – chauffeurs ziet het wagenpark er zo uit. Aan die mannen heb ik veel te danken.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo