Aldi bouwt nieuw distributiecentrum in Turnhout

Aldi Belgium is deze week gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Turnhout. Het vervangt het huidige verdeelcentrum in Rijkevorsel, dat te klein werd. Tegen begin 2019  is het operationeel. Het nieuwe DC wordt opgetrokken in industriezone Veedijk op een terrein van 12 hectare. Het wordt een logistiek centrum van 41.000 m², van waaruit een zestigtal winkels worden bevoorraad, hoofdzakelijk in de provincie Antwerpen. In totaal heeft de discountketen zo’n 460 winkels en zeven distributiecentra in België. Het nieuwe centrum is de helft groter dan het huidige. Het zal onder andere meer ruimte bieden voor verse producten. Hiervoor is een koelruimte van 4.700 m² voorzien. Op het dak komen 4.600 zonnepanelen. Ook het hoofdkantoor voor de provincie Antwerpen verhuist van Rijkevorsel naar de nieuwe site. Aldi investeert er in totaal 50 miljoen euro. Alle 150 medewerkers verhuizen mee.  Op termijn volgen er nog enkele tientallen aanwervingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo