Ford bouwt elektrische Transit met Deutsche Post DHL

Ford zal samenwerken met StreetScooter, een dochterbedrijf van Deutsche Post, om elektrische bestelauto’s te produceren op basis van de Transit. De productiestart staat gepland voor juli 2017.  Deutsche Post produceert al de zelf ontworpen elektrische StreetScooter. Nu werken beide partners aan een groter type LCV, gebaseerd op het chassis van de Ford Transit. De nieuwe bestelauto zal worden uitgerust met een speciale carrosserie die is gebaseerd op de specificaties van Deutsche Post en DHL Paket. Vóór eind 2018 wil Deutsche Post DHL Group minstens 2.500 auto’s inzetten voor koeriersdiensten in steden. Hiermee wordt er met dit gezamenlijke project het grootste aantal elektrisch aangedreven middelgrote bestelauto’s in Europa geproduceerd. “Deze stap laat eens te meer zien dat Deutsche Post vooroploopt op het gebied van innovatie. Dit project zal de levenskwaliteit in de binnensteden ten goede komen. We blijven werken aan een logistieke sector die volledig CO2-neutraal is!”, zegt Jürgen Gerdes, lid van de raad van bestuur van Deutsche Post AG. “Om toekomstige uitdagingen aan te kunnen gaan, zijn e-mobiliteit en innovatieve verkeersoplossingen in steden belangrijke aandachtspunten”, zegt Steven Armstrong, group vice president en president Europe, Middle East and Africa bij Ford Motor Company.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo