Limburg creëert logistieke campus op Ford-site in Genk

Een aantal een aantal Limburgse bedrijven en organisaties gaan samen met de POM Limburg op de Ford-terreinen in Genk een internationale logistieke campus oprichten. Op de campus komen onder meer een incubator, een logistiek demonstratiecentrum, een regionaal overslagcentrum en een nieuw onderkomen voor het Logistiek Platform Limburg. Dat hebben POM-directeur ad interim Noël Slangen en POM-voorzitter Erik Gerits gezegd aan Het Belang Van Limburg. De Ford-site wordt momenteel herontwikkeld als logistiek platform. Oorspronkelijk wou de provincie Limburg vooral bedrijven uit de maakindustrie aantrekken, maar dat bleek geen succes. Twee zones zijn inmiddels toegewezen: H.Essers en Haven Genk krijgen de concessie voor de zone C, een terrein van in totaal 50 ha langs het Albertkanaal; en Genk Green Logistics (een consortium bestaande uit de Groep Machiels, MG Real Estate, Intervest en DEME) die voor de 40 ha van zone B. Zone A is nog niet toegewezen. Ze is bestemd voor groene zones voor publiek gebruik en 5 ha kavels voor gemeenschappelijke functies. De burelen van de campus, de incubator en het democentrum zouden daar komen. Het overslagcentrum Dry Port Limburg zou komen op de zone C, waar H.Essers en Haven Genk water- en spoorgebonden activiteiten willen ontwikkelen. Details over de campus zijn nog niet gekend. Volgens Slangen wordt het business plan vanaf september uitgeschreven. Dat er nu al wordt gezegd dat er een  logistiek demonstratiecentrum komt, is eigenaardig. Het VIL werkt al langer aan zo’n project en het heeft nog niet beslist waar het komt. Er zijn gesprekken met verschillende provincies aan de gang, onder andere met Limburg, maar ze zijn nog niet afgerond.    

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo