‘Veilig op Weg’ campagne breekt record

Tijdens het afgelopen schooljaar hebben de vrijwilligersteams van Transport en Logistiek Vlaanderen 162 lagere scholen bezocht en aan meer dan 7.800 scholieren lessen rond Veilig op Weg gegeven. Dat is een nieuw absoluut record. In 2001 maakten transporteurs – leden van TLV – voor het eerst gedurende één dag een voertuig en drie personeelsleden vrij om aan de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar theoretische en praktische tips te geven over hoe ze uit de gevarenzones in de onmiddellijke buurt van een vrachtwagen moeten blijven. En dat doen ze op vrijwillige basis. Deze actie wordt ook gesteund door Volvo Trucks (die een trekker ter beschikking stelt), Van Hool (die een oplegger een oplegger ter beschikking stelt), Randstad Transport (die een chauffeur ter beschikkng stelt om het Veilig op Weg-voertuig ter plaatse te brengen en om les te geven), TVM Belgium en BP. Sinds kort zijn een aantal politiezones en stadsbesturen op de kar gesprongen, wat TLV hielp om het aantal schoolbezoeken jaar na jaar uit te breiden. “TLV is ervan overtuigd dat het in loop van de voorbije zestien schooljaren mensenlevens heeft gered. Een dikke pluim op de hoed van de talrijke vrijwilligers en sponsors!”, aldus TLV secretaris-generaal Lode Verkinderen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo