ASAP vult knelpuntvacatures in met Poolse heftruckchauffeurs

Het HR-dienstverleningsbedrijf ASAP uit Genk heeft onlangs een nieuwe divisie opgestart, ASAP International’. Deze rekruteert in andere Europese landen om in België knelpuntvacatures in te vullen. In de logistiek wordt vooral gezocht naar heftruck- en reachtruckchauffeurs. ASAP wil ze in Polen rekruteren. Onder Belgisch contract, weliswaar. “België kampt met een lijst van hardnekkige knelpuntvacatures”, zegt Andy Vanderheyden, Large Accounts manager bij ASAP. “Ondanks onze inspanningen inzake opleidingen geraken sommige jobs geraken met de beste wil van de wereld niet ingevuld door Belgische werkkrachten. Het is bijvoorbeeld geen sinecure om een geschikte technische operator of heftruckchauffeur te vinden. De verklaring ligt in de mismatch tussen de gevraagde competenties en de profielen die op onze binnenlandse arbeidsmarkt beschikbaar zijn.” ASAP International zoekt nieuwe werkkrachten in eerste instantie in Polen. Hiervoor zijn twee Pools-Belgische consulenten aangetrokken, die zorgen voor het volledige proces, van screening tot begeleiding op de werkvloer over rekrutering, vervoer, huisvesting en dergelijke. Zij zorgen ook voor de administratieve begeleiding en checken of  aan alle wettelijke verplichtingen wordt voldaan. “De Poolse chauffeurs zijn geen gedetacheerde werknemers. Zij werken onder Belgisch contract”, zegt Renate Nelis, marketing- en communicatiemanager bij ASAP. Vandaag heeft ASAP 18 Poolse werknemers ter beschikking. Volgens Nelis zullen het tegen het einde van 2018 naar verwachting 100 zijn. Ook wordt overwogen om in andere landen, zoals Roemenië of Portugal, naar geschoolde werkkrachten te zoeken om de knelpuntvacatures in te vullen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo