FUSO eCanter gaat in productie

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (onderdeel van Daimler) gaf het startsein voor de productie van zijn eerste volledige elektrische, lichte vrachtwagen, de Fuso eCanter. De eCanter wordt net zoals alle ‘Europese’ Canters in de Tramagal fabriek in Portugal geproduceerd. De volledig elektrische Fuso eCanter heeft een bereik van 100 kilometer en een laadcapaciteit van 2 tot 3 ton, afhankelijk van het gebruik en de opbouw. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 13,8 kWh. Tussen 2014 en 2017 werd een pre-serie van de Fuso eCanter uitgebreid getest in Portugal en Duitsland. “Uit die tests bleek dat de eCanter, in vergelijking met een conventionele truck, voor een besparing tot 1.000 euro per 10.000 kilometer kan zorgen”, luidt het bij Daimler. De wereldwijde lancering van de Fuso eCanter zal in september plaatsvinden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo