Vincent Logistics (Green Truck Award 2017) : pionier met groene vingers

Wie er nog aan zou twijfelen: Vincent Logistics is de overduidelijke winnaar van de Green Truck Award 2017. De transport- en logistieke dienstverlener uit Herstal bekroonde zich tot de koning van het groene wegvervoer, en dat met het maximaal aantal van de punten! Maar waarom? Het belangrijkste antwoord op deze vraag is: “10 nieuwe LNG-trucks en een uniek ecocombi-project”. Dat volstond om de jury te overtuigen. Jean Vincent, een alom gekend figuur in de Belgische transportwereld, kocht meer dan 40 jaar geleden zijn eerste vrachtwagen en wil blijven inzetten op vergroening: “Vandaag bestaat 54% van onze vloot uit Euro 6 en 43% uit Euro 5”, zegt zaakvoerder Jean Vincent. “We hebben geen enkel voertuig meer van een oudere generatie. Groene mobiliteit is een zeer actueel onderwerp, maar het is vooral een zeer belangrijk onderwerp voor de toekomst van ons bedrijf.” LNG-tankstations “Veel ondernemers springen mee op de trein en doen al het mogelijke om over betere exploitatiemiddelen te beschikken”, gaat Vincent verder. “Maar helaas doet de overheid te weinig om deze projecten te ondersteunen. Zo hinkt België bijvoorbeeld serieus achterop wat betreft de bouw van LNG-tankstations. Momenteel zijn dat er slechts twee in België, tegenover zestien in Nederland.” Vanaf 1 april 2017 zijn de 10 LNG-voertuigen operationeel. Deze Iveco Stralis NP’s beschikken over een vermogen van 400 pk en zijn 100% LNG. “De LNG-trucks rijden uitsluitend in België, Nederland en Noord-Frankrijk. We hebben intussen al onze klanten ingelicht dat we zijn begonnen met het rijden op aardgas. We zijn dan ook blij dat we net nu de Green Truck Award mogen ontvangen. Eigenlijk hadden we er ook wel op gerekend omdat we als bedrijf toch een zeer grote investering hebben gedaan. Komt daar ook nog het eco-combiproject bij. We zijn uiteraard super tevreden dat we deze prijs op onze naam hebben kunnen schrijven!”, besluit Jean Vincent. Eco-combi Enkele weken na de officiële lancering van het ecocombi-project is het eerste voertuig van Vincent Logistics klaar om de weg op te gaan. Het voertuig slaagde voor de technische controle en zal dus nu binnen een straal van een tiental kilometer rond Herstal worden ingezet.

Sterke punten

  • LNG-voertuigen
  • Pionier op het gebied van ecocombi’s in Wallonië
  • Opvolging van de chauffeurs in verband met brandstofverbruik
  • Milieuvriendelijkheid is een steunpilaar van de firma

Groene mobiliteit is een zeer actueel onderwerp, maar het is vooral een zeer belangrijk onderwerp voor de toekomst van ons bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo