[VIDEO] DAF vervolledigt New CF en XF gamma

DAF heeft op Matexpo haar nieuwe programma van de CF en XF gelanceerd. De truckbouwer voegt nog eens 11 asconfiguraties toe aan de nieuwe range: acht 2-, 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. De nieuwe trucks zijn tot 7% zuiniger, zijn tot 100 kilo lichter voor hogere laadvermogens en hebben body attachment modules voor kortere opbouwtijden. De nieuwe bakwagenchassis profiteren van de ultra compacte EAS, die DAF tegelijk met de New CF en New XF onthulde. De EAS kan in zijn geheel – en dus als één component – gedraaid worden gemonteerd tussen de eerste en tweede vooras (in de 8×4 FAD). Daardoor is het mogelijk om de vrije ruimte naar eigen behoefte te gebruiken voor de montage van onder meer stempels, gereedschapsbakken of extra (brandstof)tanks. De compacte EAS verhoogt het laadvermogen van elke nieuwe truck met 50 kg. Tegelijk werd de nieuwe reeks bakwagens en trekkers uitgerust met de innovatieve en efficiënte aandrijflijnen. Dat geeft de DAF-klant in combinatie met het aanmerkelijk lichtere uitlaatgasnabehandelingssysteem liefst 100 kilo extra laadvermogen. In combinatie met de nieuwe assen en tandemsets, loopt de gewichtsbesparing zelfs op tot 250 kg voor de CF FAD 8×4 voor bouwtoepassingen. Bekijk hier het interview met managing director Bart Bosmans tijdens Matexpo: https://youtu.be/4wJHU-t4b-w

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo