Daimler test platooning op de openbare wegen in Noord-Amerika

Daimler heeft als eerste truckfabrikant platooning getest op openbare snelwegen in Oregon en Nevada.  De eerste succesvolle proeven met truckplatooning vonden plaats in Madras (Oregon), nadat de regionale regelgevende instantie Oregon Department of Transportation toestemming had verleend. Tijdens deze eerste stap testte Daimler Trucks North America (DTNA) de platooning technologie met twee Freightliner New Cascadia combinaties. Hierbij werd gebruik gemaakt van draadloze Wi-Fi communicatie, geïntegreerd met Freightliners Detroit Assurance 4.0-stuurhulpsystemen met Adaptive Cruise Control, Lane Departure Assist en Active Brake Assist 4. Er volgen in 2018 andere tests met connected trucks van Amerikaanse DTNA klanten. Roger Nielsen, CEO van Daimler Trucks Noord-Amerika: “We zien een groeiend potentieel in platooning. Deze technologie verbetert de efficiëntie en veiligheid en is niet bedoeld om chauffeurs te vervangen maar om ze te ondersteunen. Wanneer de wereld klaar is voor platooning, heeft DTNA een bewezen oplossing.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo