Er bestaat geen ideaal logistiek e-commerceconcept

E-commerce is en blijft een groeiende markt, vooral in het food en fashion segment. Als consument sta je niet stil bij de logistieke processen die in werking treden nadat je een bestelling online plaatst. Maar de invloed dat dit heeft op de warehouse managementsystemen van retailers mag men niet onderschatten. Klassieke retailmagazijnen evolueren steeds meer naar het omnichannel of e-fulfilmentmagazijn. Door de toenemende eisen (kortere doorlooptijden, nauwkeurige levertijden, …)  zijn automatisering en robotisering geen optie meer, maar steeds meer een noodzakelijkheid. Is de oplossing een volledige mechanisatie van de logistieke keten? Neen. Je moet wel inzetten op die processen en volumes waar robotisering een toegevoegde waarde heeft. “Daarom analyseert TGW samen met de klant de bestaande operationele data en de supply chain processen om zo de ideale oplossing te ontwerpen. Het doel: totaalsupport binnen elke fase in het ondernemerschap van de klant,” vertelt Jan-Willem Klinkenberg, Project Sales Director Benelux. “Klanten zoals Bol.com en TVH bewijzen dat deze aanpak werkt.” Die aanpak vertaalt zich ook naar de logistieke oplossingen die TGW ontwerpt, zoals de FlashPick. Eender hoe het gedrag van mensen of bedrijven verandert, FlashPick® zal zich snel en flexibel aanpassen aan de eisen. Het is de ideale oplossing voor omnichannel-distributie,” zegt Jan-Willem. “Het zet nieuwe standaarden in de snelheid en flexibiliteit van logistieke systemen. Men kan eenvoudigweg beantwoorden aan kleine of grote bestellingen, expres-bestellingen, snelle veranderingen in artikel of assortiment, flexibiliteit in de lay-out en zelfs uitbreidingsmogelijkheden tijdens de feitelijke operationele werking. Wat de toekomst ook brengt, met FlashPick® blijven de klanten van TGW snel en flexibel. “ Ontdek de omnichannel en e-fulfilment-oplossingen van TGW Systems BV tijdens Material Handling Dag op 27 september 2017 in Den Bosch, Nederland. Wenst u meer informatie? Contacteer TGW Systems bv.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo