Groep Heylen ontwikkelt terreinen in de haven van Gent

Het Havenbedrijf Gent en vastgoedinvesteerder Groep Heylen hebben woensdag een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een logistiek campus op de nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord. Het is de eerste investering van de Kempische groep in de Gentse haven. Heylen zal een groot logistiek complex realiseren volgens zijn campusfilosofie op een bedrijventerrein van 25 ha in Evergem langs de R4-West, de ring rond de Gentse haven. Het is het eerste bedrijf dat hier aan de slag gaat. De groep plant een campus van aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m², wat de mogelijk biedt om uit te breiden. De bouwaanvraag werd al ingediend. De bouw van de eerste magazijnen wordt voorzien van zodra alle vergunningen verkregen zijn en de nodige commerciële afspraken gemaakt zijn. “Er lopen momenteel diverse gesprekken met geïnteresseerde partijen”, zegt de groep. Met dit project gaat een investering gepaard van meer dan 90 miljoen euro. Op termijn kan het leiden tot de creatie van meer dan 400 jobs. Groep Heylen, met zetel in Herentals, gelooft in deze nieuwe ontwikkeling omwille van de gunstige ligging van Gent. De haven zelf zet fors in op de logistieke ontwikkeling in en rond het Kluizendok. In totaal beschikt ze er over 660 hectare ruimte voor havengebonden en logistieke activiteiten. Het Kluizendok zelf telt 400 ha bedrijventerrein, het aanpalende bedrijventerrein De Nest 160 ha en de zone Rieme-Noord nog eens 100 ha.

Lees alles over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses

video

Logistics.TV 22: Nieuwe Broekman Logistics Venlo warehouse (by Heylen Warehouses)

Een parel is het, dit gloednieuwe warehouse van Broekman Logistics, gerealiseerd door Heylen Warehouses. Deze logistieke hub werd gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo en geldt als één van meest spraakmakende projecten binnen zijn soort. Broekman Logistics focust zich voornamelijk op de warehousing van verpakte chemicaliën. De totale warehouse oppervlakte […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo