Ores koopt zijn eerste truck op CNG

Ores, een van de twee beheerders van de Waalse energienetten, heeft zijn eerste vrachtwagen op CNG in gebruik genomen. Een Renault D Wide van 320 pk om precies te zijn. Ores was eerder al begonnen met het omzetten van zijn vloot naar voertuigen op aardgas. Vandaag zijn reeds 45 bestelwagens op CNG operationeel. “Onze CNG-vloot tankt ofwel in een van onze twee zogenaamde ‘slow-fill’-stations in Namen en Louvain-la-Neuve, ofwel in een van de elf openbare CNG-stations in Wallonië”, vertelt Jean-Michel Brebant, woordvoerder van Ores. Bovendien heeft Ores onlangs ook zijn allereerste Renault D Wide 320 pk 4×2 in gebruik genomen. De verantwoordelijken van Ores hebben hem op 22 september in ontvangst genomen, in aanwezigheid van de nieuwe Waalse minister van Energie Jean-Luc Crucke. “Wij willen ook iedereen helpen die een CNG-station wil opzetten. We stellen ons personeel en onze knowhow ter beschikking om hen raad te geven. We verstrekken informatie over de capaciteit van onze distributienetten om de stations zo voordelig mogelijk op te starten, over de procedures voor officiële goedkeuringen en natuurlijk over de aansluiting van de stations op het netwerk”, vertelt Cyprien Devilers, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ores.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo