De elektronische factuur is jouw garantie voor meer snelheid en veiligheid én het maakt je mobieler

Elk jaar worden meer dan een miljard facturen verstuurd in België. Het gebruik van de elektronische factuur zit in de lift! Logisch, want de gebruiker wint er tijd, geld en veiligheid mee. Het is de toekomst. Tot en met 2012 was het wettelijk verplicht om papieren facturen te gebruiken. Het is dus al 4 jaar mogelijk om de elektronische factuur te gebruiken. Volgens een studie van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) zijn vandaag bijna 60% van de facturen geautomatiseerd. 37% hiervan zijn gewoon PDF-bestanden of Word-documenten in bijlage van een mail. Er is slechts 12% dat beheerd wordt vanuit specifieke software of platformen (wat toch 120 miljoen documenten betekent). In Finland, het land dat het meest vooruitstrevend is op dit gebied, behalen ze 90%! De e-factuur: iedereen praat erover maar wat is het precies? Een elektronische factuur is een factuur (data) die vanuit een facturatieprogramma, zoals Koalaboox, verzonden wordt. Alles is geautomatiseerd en geklasseerd. Het duurt niet langer dan een paar dagen, soms zelfs maar een paar uur, om de elektronische facturen van de klanten te behandelen (eenmaal deze gevalideerd zijn) … dit tegenover gemiddeld 20 tot 40 dagen om een papieren factuur te behandelen. De gebruiker creëert zo nieuwe kansen die hij niet eens voor mogelijk hield. Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over de opmaak van de factuur en de grote bedrijven worden zo ook toegankelijker voor hem. Het geeft de mogelijkheid om die stap hoger te geraken zonder te veel kosten. Je bespaart dus op kosten en je besteedt minder tijd aan het opmaken van facturen. En vooral …. je wordt sneller betaald! De verandering dringt zich op De e-factuur is een verandering die zwaar kan lijken. Boekhouders, die fan zijn van deze formule, schatten dat 2/3 van hun klanten niet klaar zijn voor deze verandering. Maar wanneer de inspanning geleverd is, zijn er dividenden. Natuurlijk is er een vermindering van de kosten, maar ook een automatisch beheer van de verzendingen, herinneringen, inningen … die ervoor zorgen dat je een duidelijk en permanent zich hebt of je kasmiddelen. Bovendien zijn er nu al verschillende grote bedrijven en binnenkort administraties (Vlaanderen vanaf 2018) die niet meer (zullen) willen werken met papieren facturen of met eenvoudige PDF- en Word-documenten. De e-factuur zal zich ook hier opdringen zoals in Finland. Geconfronteerd met de digitalisering, biedt Koalaboox je een makkelijk antwoord met oplossingen die aangepast zijn aan de werkelijkheid van jouw KMO in de sector Transport en Logistiek in dit digitale tijdperk. Koalaboox zorgt ervoor dat je jouw facturen makkelijk en snel kan beheren en dat je de betaling 24 uur na levering ontvangen hebt. Voor meer informatie, aarzel zeker niet om contact op te nemen met Koalaboox op het gratis nummer 0800 23 145 of via mail: support@koalaboox.com

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo