Febetra voorstander verhoging MTM vrachtwagens op alternatieve brandstoffen

Europese richtlijn 2015/719 regelt een aantal zaken die allemaal te maken hebben met de maximaal toegestane maten en gewichten van vrachtwagens. Bij de omzetting van deze richtlijn hebben lidstaten onder andere de mogelijkheid om de maximum toegelaten massa van vrachtwagens die door alternatieve brandstoffen (elektriciteit, waterstof, aardgas en vloeibaar petroleumgas) aangedreven worden te verhogen met het extra gewicht (met een maximum van 1000 kg), dat vereist is voor de alternatieve brandstoftechnologie. Op die manier wordt het concurrentieel nadeel dat deze voertuigen hebben omwille van hun hoger leeggewicht, gecompenseerd. Begin dit jaar had Febetra aan de gewesten, die sinds de zesde staatshervorming bevoegd zijn, gevraagd om zeker van deze mogelijkheid gebruik te maken. Febetra is blij dat de Vlaamse Regering op haar verzoek ingegaan is. Als ook nu ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals Gewest volgen, zijn we weer een stap verder.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo