Kilometerheffing: binnenkort variabele boetes van 100 tot 1000 euro?

De vaste boete van 1.000 euro voor alle overtredingen wat betreft de regelgeving rond de Belgische kilometerheffing zou weldra verleden tijd kunnen zijn. De nieuwe Waalse regering neemt de belofte van vorig Minister van Financiën Christophe Lacroix over om het bedrag van de boete aan te passen aan de aard van de overtreding.  Volgens de collega’s van Sud Presse is minister Jean-Luc Crucke bezig met het evolueren van het dossier. Volgens ‘goed ingelichte’ bronnen zouden er drie niveaus komen wat boetes betreft: 100 euro in het geval van een tijdelijke foutmelding (en geen onmiddellijk reactie van de chauffeur of van de transport wanneer het lamp rood brandt), 500 euro in het geval van een langdurig mankement (idem, maar voor een langere periode) et altijd 1.000 euro in het geval van een afwezigheid van een OBU (bijvoorbeeld). Volgens Sud Presse zou er een beslissing vallen aan het einde van het jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo