N5: de rondweg van Couvin gedeeltelijk ingehuldigd

Gisterennamiddag is het eerste deel van de rondweg van Couvin voor het verkeer geopend. De 1500 trucks die anders dagelijks doorheen de stad rijden, kunnen het stadscentrum tijdens hun rit naar Charleroi of Reims voortaan vermijden. Het stuk weg dat in gebruik is genomen, is 4800 meter lang en sluit ter hoogte van Frasnes aan op de N5. Het maakt deel uit van een groter project van 14 kilometer dat tot de Franse grens moet reiken en de aansluiting met de N49 mogelijk moet maken, dat aan Franse kant als snelwegverkeer wordt beschouwd. Het traject maakt deel uit van de Europese corridor Rotterdam-Marseille en de werken worden gefinancierd door Sofico, voor rekening van het Waalse Gewest.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo