Stad Sint-Truiden koopt eerste Mercedes Econic 2630 NGT

Ook de stad Sint-Truiden schakelt over naar CNG en nam onlangs een nieuwe Mercedes Econic 2630 NGT in gebruik. 

De Econic 2630 NGT werd initieel aangekocht voor het ophalen van glasafval, bv bij evenementen en feestelijkheden. “Het was echter van bij de eerste ideeën over deze truck duidelijk dat wij het voertuig ook voor andere doeleinden in zouden kunnen zetten”, verduidelijkt Jean Detraux, controleur der werken openbare reiniging. De nieuwe Econic zal dus ook als vrachtwagen met een containersysteem worden gebruikt. Dit werd mogelijk dankzij een inspanning van opbouwleverancier VDK, die zijn VDK Glaswagen hiervoor nog verder ontwikkelde in nauwe samenwerking met Hyva, dat met een gepast containersysteem voor de dag kwam. Dat kan twee minicontainers opnemen en ledigen. Deze nieuwe afzetbare glaswagen van VDK vormt trouwens een Europese primeur. Stad Sint-Truiden koos bij zijn nieuwe truck ook resoluut voor een milieuvriendelijke oplossing. De keuze viel dus op de Mercedes-Benz Econic 2630 NGT met Euro 6-aardgasmotor, een vermogen van 302 pk/222 kW en een maximaal koppel van 1.200 Nm in combinatie met een automatische transmissie.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo