18 Mercedes-Benz Arocs bij Van Pelt Bouwmaterialen

Van Pelt Bouwmaterialen (Schoten) kocht dit jaar 18 nieuwe Mercedes-Benz Arocs, die het voor verschillende soorten werk inzet, van het leveren van bouwmaterialen tot het afvoeren van bouwafval. Van Pelt Bouwmaterialen is een familiebedrijf dat nieuwe wegen inslaat na een aandelenherschikking twee jaar geleden. In Schoten beschikt het over een betoncentrale en een sorteerhal van 3.200 m² voor bouwafval. Deze hub voert al grondstoffen en bouwmaterialen aan via het water, maar Van Pelt Bouwmaterialen wil er een echte logistieke hub van maken voor het hinterland richting de Kempen. Het bedrijf beschikt over een kaailengte van 1 kilometer langs het Albertkanaal en de gronden achter die kaai zijn eigendom van het familiebedrijf. Van Pelt beschikt vandaag over een vloot van 65 voertuigen, maar door de recente aandelenherschikking kwam er een achterstand in de vernieuwing van de vloot. Dat is nu verleden tijd, en ook deze keer ging de voorkeur naar Mercedes-Benz. Volgens Business Unit Manager David Van Pelt, scoort de Arocs vooral hoog op het vlak van TCO: “Zeker wanneer je kiest voor een volledig onderhoudscontract ben je verzekerd van voertuigen die hun geld meer dan waard zijn. Bovendien vormen de Euro 6-motoren van onze nieuwe Arocs trucks in tijden van lage emissiezones ons toegangsticket tot de Antwerpse binnenstad, die voor ons toch een belangrijke afzetmarkt vormt.” De bestelling oogt vrij heterogeen :

  • 5 1840 LS trekkers, die ingezet worden in combinatie met kippers of platte opleggers,
  • 3 2640 LS trekkers die rijden met een betonmixerchassis
  • 1 2636 vrachtwagen met betonpompopbouw,
  • 2 3240 B vrachtwagens met betonmixeropbouw,
  • 2 2640 K vrachtwagens met containerhaaksysteem,
  • 3 3240 LK tridem vrachtwagens met open laadbak en kraan
  • 2 3240 LK 8×4 vrachtwagens met open laadbak en kraan.

Ze zijn allemaal voorzien van FleetBoard en GPS Buddy. In de toekomst wil David Van Pelt de leveringsadministratie digitaliseren door gebruik te maken van de informatie uit FleetBoard.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo