De Europese Commissie komt met nieuwe regels voor gecombineerd transport

Vorige woensdag maakte de Europese Commissie een voorstel tot herziening bekend van de Richtlijn 92/106, die het gecombineerd vervoer in Europa regelt. Het voor- en natransport mag voortaan langer zijn en de richtlijn heeft nu ook betrekking op het binnenlands transport. Als het Europees Parlement en de Europese Raad het voorstel van de Commissie goedkeuren zal het begrip ‘gecombineerd vervoer’ op alle transportverrichtingen van toepassing zijn, ook op binnenlands transport. Bovendien mag voor- en natransport, ongeacht de manier waarop dit gebeurt, tot 150 km of 20% van de totale afstand bedragen. Verder worden nog andere maatregelen ingesteld voor de modernisering en vereenvoudiging van de administratieve procedures, zoals de bepaling en controle van de types transporteenheden die bij gecombineerd vervoer worden ingezet. De herziene Richtlijn breidt ook de subsidiëringsmogelijkheden door de lidstaten uit voor nieuwe terminals en hubs, en verbreedt het financiële kader waarbinnen de lidstaten het gecombineerd vervoer kunnen steunen opdat het op het vlak van wegtransport competitiever kan worden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo