De transportprijzen blijven hoog

Volgens de laatste Transport Market Monitor blijven de transportprijzen op een hoger niveau hangen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De oorzaak lijkt bij het tekort aan beschikbare transportcapaciteit te liggen. De prijsindex blijft nu al twee kwartalen lang sterk stijgen (+ 7,0 %) in vergelijking met het niveau van 2016. Tussen het tweede en het derde kwartaal is hij nog eens met 0,8% gestegen. Ook de capaciteitsindex is in die periode toegenomen (+ 2,6%), maar die blijft meer dan 20% onder zijn niveau van het derde kwartaal van 2016 hangen. Deze situatie zou de transportbedrijven ten goede moeten komen, aangezien ook de dieselindex 3,0% lager ligt dan vorig jaar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo