EBITDA Waberer’s stijgt met 28%

Waberer’s International rapporteert vandaag de financiële resultaten van de derde kwartaal. Een van de hoogtepunten is de spectaculaire stijging van de EBITDA, die niet enkel te wijten is aan de overname van het Pools transportbedrijf Link. De omzet van Waberer’s steeg met 23% op jaarbasis een betere prijsomgeving in wegtransport en de overname van Link. In het Internationale Transport segment nam de terugkerende EBITDA toe met 28%, waarvan 12 procentpunten te danken waren aan de acquisitie van Link en 16 procentpunten te danken aan organische groei en efficiëntiewinsten door brandstofverbruik dat meer dan 3% verbeterde. Ferenc Lajko, CEO van Waberer’s International Nyrt. zegt onder meer dat Waberer’s een succesvolle platooning test in het live verkeer in september heeft uitgevoerd en dat hij bereid is om de eerste te zijn die deze geavanceerde technologieën gebruikt. “We blijven ook potentiële acquisitiedoelstellingen in de ons omringende landen evalueren. We zijn op zoek naar kansen die goed passen in onze regionale contractlogistiekportfolio”, zegt hij nog.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo