Gratis rijbewijs C en CE om chauffeurstekort op te vangen

Om het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs op te vangen, start Limburg met een pilootproject om sterk gemotiveerde kandidaten een gratis rijbewijs C en-/ of CE aan te bieden. 

Het behalen van een rijbewijs kost al snel tussen 4.000 en 5.000 euro. En dat terwijl er honderden openstaande vacatures niet ingevuld geraken. In Limburg zou het gaan om meer dan 200 openstaande jobs. Daarom komt er nu een experiment met een gratis opleiding, zo weet de VRT.

Kandidaten worden grondig gescreend op hun motivatie om daarna voorgesteld te worden aan werkgevers. Daarvoor zal de provincie een proefproject opstarten met de VDAB en de transportsector. De werkuren van een chauffeur zijn vaak niet van 9 tot 17 uur, maar veel langer. “Dat zorgt er ook voor dat ze een mooie vergoeding krijgen. Het gaat om maandlonen van 3000 euro netto” vertelt Pablo Coosemans van Atrium Opleidingen aan de VRT.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo