Ook Schmitz Cargobull start nu met een ‘digitaal filiaal’

Na Michelin, Daimler en Volkswagen Truck & Bus, wordt Schmitz Cargobull nu de vierde grote leverancier voor het wegtransport met een filiaal dat integraal op digitale diensten is gericht. KUBIKx zal als een start-up werken en moet het fleetmanagement en de logistieke processen volledig digitaliseren. KUBIKx heeft nog niet bekendgemaakt welke producten of diensten het precies zal aanbieden, maar zijn activiteiten starten in elk geval tijdens het eerste kwartaal van 2018 en dit met 15 personen. We mogen een combinatie verwachten van een doorgedreven gegevensanalyse (Big Data) en artificiële intelligentie, om zo de voertuigen, hun lading en de infrastructuur met elkaar te verbinden. KUBIXx zal diensten aanbieden die losstaan van het opleggermerk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo