TGW introduceert geautomatiseerde vriesoplossing

TGW Logistics Group introduceert de Stingray Shuttle AS/AR, een geautomatiseerd en gestandardiseerd order fulfilmentsysteem voor vries- en koelmagazijnen.
De Stingray Shuttle kan geïnstalleerd en gebruikt worden bij temperaturen van +40 tot -30 graden Celsius. “Voor vriesomgevingen passen we de Stingray aan met twee componenten, vervaardigd uit materialen die zich aan vriessituaties aanpassen”, stelt Michael Schedlbauer, Industry Manager Grocery Retail bij TGW. “De prestaties van de vriestechnologie zijn identiek aan die van apparatuur die werkt bij standaardtemperaturen.”“Voor periodiek onderhoud en herstellingen kunnen de Stingray Shuttles via een speciale lift uit hun gang verwijderd en in een omgeving met kamertemperatuur geplaatst worden, waar het comfortabeler is om de maintenance activiteiten uit te voeren. De compacte bouw van de shuttle-opslag- en orderverzamelsystemen resulteert in een hoge opslagdensiteit. Hierdoor kunnen meer producten op een kleinere oppervlakte opgeslagen worden en is er een grotere energie-efficiëntie,” voegt Schedlbauer toe. “Bij vriestemperaturen is het van cruciaal belang om de exploitatiekosten en de energie-efficiëntie van een geautomatiseerde oplossing te overwegen. Als een shuttle-oplossing minder ruimte nodig heeft en een grotere opslagdensiteit levert, moet er ook minder volume gekoeld worden. Dat vertaalt zich dan weer in een significante verlaging van de energiekosten,” legt hij uit. TGW introduceerde als eerste een gestandaardiseerd shuttlesysteem voor vriesmagazijnen. Onze grootste op shuttle-gebaseerde oplossing tot op heden, voor de Zwitserse levensmiddelenretailer Coop, werd recent in gebruik genomen,” vervolgt Schedlbauer. Als voorbeeld noemt hij het Coop-distributiecentrum in in Schafisheim (Zwitserland), waar TGW Splitex depalletizers, Stingray Shuttles en volledig geautomatiseerde TGW Autostax palletiseerstations installeerde : “Door de implementatie van de TGW-technologie verminderde het logistiek centrum van Coop in Schafisheim zijn CO2-uitstoot met 10.000 ton per jaar.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo