VIDEO Volvo Trucks test zelfrijdende trucks in de havens

In het kader van de komende Volvo Group Innovation Summit die Volvo Group in Peking organiseert, zal Volvo Trucks een demonstratie met een volledig autonome truck geven. Het gaat duidelijk om een verbeterde versie van het voertuig dat voorheen ook al werd gebruikt bij een demonstratie begin september in Brussel. Dit keer betreft het een FH-trekker die met een containeroplegger tussen twee havens wordt ingezet. In de ruimte voor containerterminals vereist het voertuig geen enkele menselijke tussenkomst. Tussen de twee terminals in, neemt de chauffeur het stuur over. https://www.youtube.com/watch?v=cGgIosoT9J0 “Hoewel een serieproductie nog niet voor morgen is, zal deze technologie ons toekomstige productenaanbod vast en zeker beïnvloeden en kan ze bijdragen aan de ontwikkeling van de intelligente bedrijven van morgen. Ongeacht het soort oplossing waar we aan werken, blijft veiligheid altijd onze prioriteit en dat geldt natuurlijk ook voor onze projecten met zelfrijdende voertuigen”, vertelt Martin Lundstedt, CEO van Volvo Group.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo