Belgische vrachtwagens legden minder kilometers af in 2016

Uit de laatste cijfers van de FOD Mobiiteit blijkt dat vrachtwagens 2,7 % minder kilometers af dan in 2015. De Belgische lichte bedrijfswagens, langs de andere kant, legden in 2016 weer beduidend meer kilometers af (+4,8 %).

Volgens FOD Mobiliteit zou de relatief sterke daling van de kilometers afgelegd door vrachtwagens t.o.v. de daling een jaar eerder (-0,7 %) voor een deel veroorzaakt kunnen zijn door de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens in april 2016. Maar deze trend zet zich in elk geval al jaren door. In vergelijking met referentiejaar 2003 zien we bij de lichte bedrijfswagens een stijging van 40 % meer kilometers, en bij de vrachtwagens een daling van 29 %. Buitenlandse vrachtwagens komen hier dus niet in voor, en dus ook niet de vrachtwagens die bij buitenlandse filialen van Belgische transportbedrijven rondrijden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo