Benelux proefproject eCMR gaat van start

Vandaag start een driejarig proefproject met het grensoverschrijdend gebruik van digitale vrachtbrieven in de Benelux. Tot nu toe was eCMR in België dan ook alleen op het binnenlands transport van toepassing.  Deze nieuwe proef is beperkt tot het intra-Benelux vrachtvervoer en kan zowel het vervoer tussen de Beneluxlanden betreffen als nationaal vervoer, inclusief cabotage. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van meer efficiency en duurzaamheid in de logistieke sector”, zegt de Nederlandse organisatie TLN. Het platform TransFollow heeft op 1 december als eerste de aanvraag tot deelname ingediend. Vanaf 1 maart 2018 kunnen logistiek dienstverleners in de Benelux de e-CMR daadwerkelijk gaan gebruiken. Na drie jaar wordt de proef geëvalueerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo