Code 95: binnenkort meer chauffeurs vrijgesteld?

Terwijl alle vlootbeheerders ervoor moeten zorgen dat hun chauffeurs vóór september 2021 alle Code 95-opleidingen hebben gevolgd, zou een project dat voor de Transportcommissie van het Europees Parlement wordt verdedigd meer chauffeurs kunnen vrijstellen van de verplichting om hun beroepsbekwaamheid te hernieuwen. Volgens de organisatie ETSC (European Transport Safety Council), heeft de Transportcommissie haar akkoord gegeven voor een voorstel dat de regels voor de beroepsbekwaamheid zou verduidelijken. Om te bepalen of de hoofdactiviteit van de chauffeur al dan niet bestaat uit rijden (en hij bijgevolg over beroepsbekwaamheid moet beschikken), zou een straal van 100 km rond de operationele basis worden genomen. De nieuwe regel zou in elk geval niet van toepassing zijn voor vrachtwagenchauffeurs die door derden voor transport zijn aangeworven. Volgens de ETSC voldoet dit voorstel aan de doelstellingen die Europa op het vlak van verkeersveiligheid heeft vooropgesteld, maar ze benadrukt wel dat de tekst die door de Commissie is goedgekeurd vaag is en de taak van de controleautoriteiten bemoeilijkt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo