De eerste Waalse ecocombi is de weg op gegaan!

Vrijdagochtend mocht de eerste ecocombi van Vincent Logistics in het kader van het Waalse pilootproject de baan op. Met de hulp van het opleidingscentrum PTTC werd ook de laatste hindernis, de speciale opleiding van de chauffeur, met succes genomen. De ecocombi van Vincent Logistics moet tussen de Jupiler-fabriek in Jupille en het distributiecentrum van Colruyt in Ghislenghien bier gaan vervoeren. Het is de eerste ecocombi die sinds de publicatie van het ministerieel besluit van 2 oktober in Wallonië zal rondrijden. De chauffeur heeft een speciale cursus voor het besturen van ecocombi’s gevolgd bij PTTC, het opleidingscentrum van de UPTR. “Wim Van Caneghem van PTTC is de eerste instructeur die deze cursus mag geven en chauffeurs in België mag erkennen, en PTTC is het eerste opleidingscentrum dat de Belgische transporteurs – die hun chauffeurs tot nu toe naar Nederland moesten sturen – een alternatief biedt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo