Files in Antwerpen kosten Belgische bedrijven 29,4 miljoen EUR per jaar!

Uit onderzoek van TomTom Telematics blijkt dat files in Antwerpen de gemiddelde reistijd met 30 procent verlengen en dat het Belgische bedrijfsleven hierdoor ieder jaar 29,4 miljoen euro aan tijd verliest. Die 34 minuten extra op de weg per bedrijfswagen per dag kost de 22.147 bestelwagens en vrachtwagens in de stad per voertuig elke dag 5,74 EUR aan verloren uren. Dat betekent dat de files in Antwerpen bedrijven elk jaar 29,4 miljoen EUR kosten. TomTom Telematics stelt ook vast dat de vertragingstijd in Brussel het hoogst is met 38 %. In Brussel bevinden chauffeurs zich daar per jaar in totaal 171 uur extra op de weg door files. “Een voertuigtelematica-oplossing kan een bedrijf helpen met de fileproblematiek door chauffeurs uit de files te houden. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat chauffeurs de beste routes ontvangen, maar maakt ook gebruik van informatie rond verwachte verkeersopstoppingen en data afkomstig van andere apparaten, zodat de backoffice om de files heen kan plannen,” zegt René de Jong, Sales Director Benelux van TomTom Telematics hierover.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo